[CCF] Joulukisan tulokset & OH6KW:n lokin hylkäys

jari.kulkki at nokia.com jari.kulkki at nokia.com
Mon Mar 10 16:04:55 EDT 2008


NORA:n Joulukisan tulokset julkaistiin maaliskuun RA:ssa. Tuloksissa mainittiin että CW-osassa hylättiin Jarnon, OH6KW, loki. Perusteena oli tiettyjen asemien suosiminen. Koska asiasta on aiheutunut jonkinverran keskustelua niin sovimme kilpailuohjaajan eli CCF:n kanssa että hylkäyksen perusteista tiedotetaan tällä jakelulistalla.

Kotimaankisoissa on pyritty noudattamaan tarkkoja sääntöjä ja järjestäjiltä edellytetään että lokit tarkastetaan perusteellisesti. Kilpailun säännöt määrittävät mitä saa tehdä ja mitä ei. Joulukilpailun säännöissä sanotaan mm. "Lokien korjailu vasta-asemien kanssa kilpailun ulkopuolella on kielletty. Kilpailusuoritus voidaan hylätä epäurheilijamaisen käytöksen, tiettyjen asemien suosimisen, tahallisen häirinnän, lokien vilpillisen manipuloinnin tms. seikan takia." Tiettyjen asemien suosiminen tarkoittaa sitä että workitaan valikoivasti ja jätetään tietyt asemat workkimatta.

Joulukisan järjestäjä vastaanotti reklamaation Jarnon, OH6KW, lokista. Väitettiin että hän on suosinut OH6-asemia workkiessaan ainoana asemana 9-alkuisesta kunnasta. Selvityksessä havaittiin että väite on perusteltu ja loki hylättiin. Selvityksen mukaan;

* OH6KW oli ainoa asema OH9-alueelta ja matkustanut Tornioon workkimaan kilpailun. Hän oli tietoinen OH9-kertoimen merkityksestä kilpailussa.
* Lokissa oli 25 qsoa joista 14 oli OH6-asemien kanssa
* Jarno ei kutsunut itse vaan vastasi ainoastaan muiden kutsuihin. Tämä antaa mahdollisuuden valikoida vasta-asemia ja estää muilta mahdollisuuden saada qso ja kerroin
* OH6-qsot:  4 x OH6A, 3 x OH6OS,  2 x OH6EI, 2 x OH6M, OH6SC ja OH6QR
* Jarnon mukaan skippi sattui OH6-alueelle, ilmeisesti molemmilla bandeilla
* Osa OH6-asemista oli 100W luokassa, osa isolla teholla. Muutamat isolla teholla ja 40m beamilla workkivat eivät olleet Jarnon lokissa ollenkaan.


Em. asiat viittavat siihen että tietyt asemat ovat saaneet tahtomattaan tai tahtoen epäreilun edun muihin asemiin nähden.  Uskomme että kyseessä oli ajattelematon teko josta ei ollut sovittu etukäteen. Kyseessä on kuitenkin asia johon järjestäjän pitää puuttua.

Lisäharkinnan ja lisätietojenkin perusteella päätös lokin hylkäämisestä jää voimaan. 

Jari OH1EB
NORA ry kilpailumanageri

Lasse OH4HJI
NORA ry puh.joht.


More information about the CCF mailing list