[CCF] Joulukisan tulokset & OH6KW:n lokin hylkäys

Kasari, Juha Juha.Kasari at edu.seinajoki.fi
Mon Mar 10 17:18:32 EDT 2008


Ok Jari,

Nuo kuutospiirin asemat kun katsoo kartasta voi huomata, että keli tosiaankin oli valikoiva. Harmittaa lähinnä Jarnon puolesta, koska olen osaksi syypää siihen, että olen innostanut Jarnoa kilpailuihin. Kuka innostaa tämän jälkeen?

Ymmärrän, että kilpailun järjestäjä voi tehdä ko. johtopäätöksen Jarnon lokeista. Mutta edelleen jää mietityttämään, että kuka osaa tehdä reklamaatiota Jarnon lokista? Käsittääkseni lokit eivät ole olleet julkisesti esillä missään, ennenkuin Jarno itse toi ne julkisuuteen. Pakostakin herää epäilys, että kilpailulokeja tarkastamassa on ollut henkilö, jolta on jäänyt ysipiiri workkimatta.

Kovaa on kilpailu. Itse olen nauttinut kotimaankilpailuista ja olen osaltani yrittänyt innostaa muitakin workkimaan niitä, koska osallistujamäärät ovat olleet laskussa. Omat motiivit kilpailuissa, niin koti- kuin ulkomaisissa, ovat oman aseman ja taitojen kehittäminen. Joillakin tuntuu ottavan koville, että toiset workkivat jonkun piirin mutta itse ei sitä saa. Elämä on.

Jotain hyvää tässäkin asiassa. Ensi kerralla kun on kotimaankilpailu, on ehkä helpompi valita; leikkiikö lasten kanssa vai workkiiko lapsellisten kanssa.

Hiekkalaatikko on edelleen liian pieni.

73 de juha - oh6os 


-----Alkuperäinen viesti-----
Lähettäjä: ccf-bounces at contesting.com puolesta: jari.kulkki at nokia.com
Lähetetty: ma 10.3.2008 22:04
Vastaanottaja: ccf at contesting.com
Kopio: oh2br at sral.fi; lasse.laurikainen at nsn.com; oh6rx at sral.fi; oh2bci at sral.fi; oh2hsj at sral.fi
Aihe: [CCF] Joulukisan tulokset & OH6KW:n lokin hylkäys
 
NORA:n Joulukisan tulokset julkaistiin maaliskuun RA:ssa. Tuloksissa mainittiin että CW-osassa hylättiin Jarnon, OH6KW, loki. Perusteena oli tiettyjen asemien suosiminen. Koska asiasta on aiheutunut jonkinverran keskustelua niin sovimme kilpailuohjaajan eli CCF:n kanssa että hylkäyksen perusteista tiedotetaan tällä jakelulistalla.

Kotimaankisoissa on pyritty noudattamaan tarkkoja sääntöjä ja järjestäjiltä edellytetään että lokit tarkastetaan perusteellisesti. Kilpailun säännöt määrittävät mitä saa tehdä ja mitä ei. Joulukilpailun säännöissä sanotaan mm. "Lokien korjailu vasta-asemien kanssa kilpailun ulkopuolella on kielletty. Kilpailusuoritus voidaan hylätä epäurheilijamaisen käytöksen, tiettyjen asemien suosimisen, tahallisen häirinnän, lokien vilpillisen manipuloinnin tms. seikan takia." Tiettyjen asemien suosiminen tarkoittaa sitä että workitaan valikoivasti ja jätetään tietyt asemat workkimatta.

Joulukisan järjestäjä vastaanotti reklamaation Jarnon, OH6KW, lokista. Väitettiin että hän on suosinut OH6-asemia workkiessaan ainoana asemana 9-alkuisesta kunnasta. Selvityksessä havaittiin että väite on perusteltu ja loki hylättiin. Selvityksen mukaan;

* OH6KW oli ainoa asema OH9-alueelta ja matkustanut Tornioon workkimaan kilpailun. Hän oli tietoinen OH9-kertoimen merkityksestä kilpailussa.
* Lokissa oli 25 qsoa joista 14 oli OH6-asemien kanssa
* Jarno ei kutsunut itse vaan vastasi ainoastaan muiden kutsuihin. Tämä antaa mahdollisuuden valikoida vasta-asemia ja estää muilta mahdollisuuden saada qso ja kerroin
* OH6-qsot:  4 x OH6A, 3 x OH6OS,  2 x OH6EI, 2 x OH6M, OH6SC ja OH6QR
* Jarnon mukaan skippi sattui OH6-alueelle, ilmeisesti molemmilla bandeilla
* Osa OH6-asemista oli 100W luokassa, osa isolla teholla. Muutamat isolla teholla ja 40m beamilla workkivat eivät olleet Jarnon lokissa ollenkaan.


Em. asiat viittavat siihen että tietyt asemat ovat saaneet tahtomattaan tai tahtoen epäreilun edun muihin asemiin nähden.  Uskomme että kyseessä oli ajattelematon teko josta ei ollut sovittu etukäteen. Kyseessä on kuitenkin asia johon järjestäjän pitää puuttua.

Lisäharkinnan ja lisätietojenkin perusteella päätös lokin hylkäämisestä jää voimaan. 

Jari OH1EB
NORA ry kilpailumanageri

Lasse OH4HJI
NORA ry puh.joht.
_______________________________________________
CCF mailing list
CCF at contesting.com
http://lists.contesting.com/mailman/listinfo/ccfMore information about the CCF mailing list