[CCF] RE: Joulukisan tulokset & OH6KW:n lokin hylkäys

J R oh7jr at hotmail.com
Tue Mar 11 15:59:52 EDT 2008


Mielenkiintoista mutta aivan järjetöntä ...
 
Kuutioin tätä juttua mielessäni, ja oli ihan pakko kirjoittaa:
 
1.
OH6KW:lle pahoittelut epäonnisesta lopputuloksesta kilpailussa. Jarno pystyi ajamaan QSO:ja 21% siitä QSO-määrästä jonka onnistui lokiinsa nappaamaan OH1F. CQWW:n Single-OP -luokassa vuonna 2006 samalla panoksella olisi saanut noin 1300 QSOa.
 
OH6-asemia kisassa oli tuloslistan mukaan 30% asemista (11 kpl), 
Jarnon QSOista 56% oli OH6-asemien kanssa. Olisiko skipillä tässä mitään tekemistä, en tiedä.
 
2.
OH1EB Kirjoitti:
--------------
>Kotimaankisoissa on pyritty noudattamaan tarkkoja sääntöjä ja järjestäjiltä edellytetään että lokit tarkastetaan perusteellisesti. Kilpailun säännöt määrittävät >mitä saa tehdä ja mitä ei. Joulukilpailun säännöissä sanotaan mm. "Lokien korjailu vasta-asemien kanssa kilpailun ulkopuolella on kielletty. Kilpailusuoritus >voidaan hylätä epäurheilijamaisen käytöksen, tiettyjen asemien suosimisen, tahallisen häirinnän, lokien vilpillisen manipuloinnin tms. seikan takia." Tiettyjen >asemien suosiminen tarkoittaa sitä että workitaan valikoivasti ja jätetään tietyt asemat workkimatta.>>>
 
Entä jos Jarno olisi workkinut toiset 25 QSOa lisää, eikä reklamoijaa olisi tullut siltikään lokiin, olisiko tulos edelleen hylkäyksen arvoinen ?
Entä jos Jarno olisi ajanut 130 QSOa, voittanut koko kisan, mutta ei yhtään QSOA reklamoijan kanssa, olisiko tulos hylkäyksen arvoinen ?
 
Lause: "Tiettyjen asemien suosiminen tarkoittaa sitä että workitaan valikoivasti ja jätetään tietyt asemat workkimatta" ei ole kirjoitettu kilpailun sääntöihin vaan on Jarin esittämä tulkinta kohdasta "tiettyjen asemien suosiminen". 
 
Saman tulkinnan perusteella voisi AINA hylätä ne kilpailijat, jolla ei ole lokissaan jokaista kisaan osallistunutta. Toisin sanoen, he ovat jättäneet jonkun workkimatta.
 
Entä mitä tarkoittaa "lokien vilpillisen manipuloinnin tms." ? tms = tai muuta sellaista. Tuo jättää aika paljon tulkinnan varaa vaikka Jari luonnehtii että säännöt määrittävät mitä saa tehdä ja mitä ei.
 
Jos tämä on todellakin näin kovaa touhua, niin säännöt pitää kirjoittaa niin aukottomiksi, että niitä EI tarvitse jälkikäteen tulkata. 
Jos se ei onnistu, niin silloin pitää sääntöjä yksinkertaistaa, unohtaa tulkittavat liirumlaarumit ja kirjoittaa vaikka kohta 'yleistä' muotoon: "Kilpailun järjestäjällä on oikeus hylätä kilpailusuoritus. Kilpailun järjestäjä vahvistaa lopputulokset." Piste.
 
Että semmosta, vähän vielä maistuu suussa pahalle ...
-Jami, OH7JR
 
 
_________________________________________________________________
Express yourself instantly with MSN Messenger! Download today it's FREE!
http://messenger.msn.click-url.com/go/onm00200471ave/direct/01/


More information about the CCF mailing list