[CCF] Remotea kisoissa - ja muutenkin

Esa Korhonen Esa.Korhonen at esju.com
Mon Aug 10 07:24:02 PDT 2009


Hmmm...menköön nyt koko listallekin. Muuten, RE voisi toimia replynä listalle eikä vain lähettäjälle. Helposti unohtuu katsoa kenelle RE menee.

Lisäyksenä vielä tuohon alla olevaan että mittari(en) luku yhden kameran kautta onnistunee mainiosti jos asemalta on jo Skype-QSO audiota varten. Tulee siinä samalla vaivalla ja saatavilla oleva resoluutio riittänee ihan kohtalaisesti.


-----Original Message-----
From: Esa Korhonen 
Sent: 10. elokuuta 2009 22:16
To: 'Jari Jokiniemi'
Subject: RE: [CCF] Remotea kisoissa - ja muutenkin

Nyt (taas) rikon netikettiä ja jätän koko viestin tuonne alle.

No nyt on pakko myöntää että ensikäden kokemusta mittareiden seuraamisesta nettikameralla ei ole, mutta toiskäden tietona homma pelaa hyvin. Omat nettikamerakokemukset ovat jokseenkin vain Skypestä ja sehän toimii ihan loistavasti.

Siis...miksi ei toimisi myös mittareiden luvussa; jälleen kerran viiveet huomioonottaen/tiedostaen/hyväksyen. Se että tiedot voi lukea jonkun kalikan kautta suoraan lienee ihan kurko juttu kameraan verrattuna, oli viiveitä tai ei.

73, Esa-----Original Message-----
From: ccf-bounces at contesting.com [mailto:ccf-bounces at contesting.com] On Behalf Of Jari Jokiniemi
Sent: 10. elokuuta 2009 22:08
To: ccf at contesting.com
Subject: Re: [CCF] Remotea kisoissa - ja muutenkin

Esa Korhonen kirjoitti 10.08.2009 kello 16:38:

Pohdiskelin web-kameraa mittareiden lukuun omassa etälinukkaprojektissani. Löysin sitten kuitenkin GM3SEK:n kortista paikat, joista uskoakseni tärkeiden mittarien etäluku onnistuu ilman suurempia teknisiä vaikeuksia. Homma on vielä vähän vaiheessa (mekaniikka alkaisi olemaan kutakuinkin valmis, ja kädet kesäloman jäljiltä arvilla, taas kerran tuli tehtyä liian pieni kotelo nääs). Että ei ole tietoa, että tuliko sutta vai sekundaa. (10 pisteen vihje: jos omalle työlle laskee yhtään hintaa, kannattaa ennemmin mennä linukkakauppaan.)

Mutta ihan vaan oppimisen takia - mitenkä sinun kokemuksen mukaan web-kameralla pystyy käytännössä lukemaan tavallisia taulumittareita? Näkyykö viisarit riittävän tarkasti? 

-Jari, OH3BUMore information about the CCF mailing list