[CCF] Lyhyt beverage

Esa Korhonen Esa.Korhonen at esju.com
Mon Feb 9 02:42:13 EST 2009


Heipparallaa,

Tällaisesta loopista on kohtuullisen hyviä omakohtaisia kokemuksia. En ole tosin koskaan päässyt A/B-testaamaan beveragen kanssa. Vaatii esivahvistimen kun on niin kovin pieni. Suuntakuvio on hyvä, sivusta pystyy helposti nollaamaan S9+30 signaalin, mutta ei toimi kunnolla yli 3m korkeudessa vaan täytyy pitää lähellä maata (suuntakuvio korkeammalla muuttuu pyöreäksi, en tiedä miksi). Lähin masto oli noin 30m päässä.

http://www.qsl.net/kc2tx/


73, Esa
OH7WV

-----Original Message-----
From: ccf-bounces at contesting.com [mailto:ccf-bounces at contesting.com] On Behalf Of Juha Cederlund
Sent: 8. helmikuuta 2009 21:39
To: ccf at contesting.com
Subject: [CCF] Lyhyt beverage

Kiitokset kaikille kommenteista

ON4UN:t , W8IJ:t on luettu ja pähkitty kyllä. Monenlaisia härveleitä löytyy
- pitää vaan kokeilla rohkeasti. Marko OH3XR laittoi kanssa koruttomia kuvia beveragen pituusvaatimuksista - kiitos vaan 100m on oikeastaan minimimitta.

Pienet loopit mm. Flaggiä ja deltaa olen kokeillut kolmessa eri paikassa ja ongelmana on kytkeytyminen lähetysantenneihin. Kuuntelulooppi pitää saada kauaksi lähetysantenneista vähintään 50m. Yksi parhaista kuunteantenneista oli W1FB:n vaakalooppi, joka on päästä auki 2 kpl 1/4 lankaa kuten rhomibic 3m maasta. Nopea tehdä ja auttaa kyllä, mutta ei suuntavaikutusta.

2 lanbdan Beverageja on rakenneltu jo 80-luvulla ja jopa viritettiin parhaaseen takavaimennukseen , mutta silloin oli tilaa kerhoaseman metsässä riittävästi. Maadoitukseen olen aina laittanut lisäsi vielä maatason, useita radiaaleja, koska maaperä on moreeniharjua.

Tuo Jarin ehdottama BOG on yhtenä testauslistalla ja kiva kuulla, että toimii. pitää odottaa lumisateista yötä ennenkuin vetää langan tuonne naapurin pöheikköön HI.

100 metrinen Slinky siis tehdään kanssa 60m tilaan ja perästä kuuluu miten toimii.


73 kaikille ja kiitokset kommenteista de Jussi OH3RF _______________________________________________
CCF mailing list
CCF at contesting.com
http://lists.contesting.com/mailman/listinfo/ccf
More information about the CCF mailing list