[CCF] Netin viive & remote

Esa Korhonen Esa.Korhonen at esju.com
Sun Sep 27 20:09:44 PDT 2009


Päivää.

Täältä varmaan löytyy vastaus ihmetykseen joka tuli esille SAC fonessa jonka siis workin remotena.

Pingaamalla viive workkimispaikalta aseman ADSL-purkkiin vaihtelee 380-490ms haitarissa ja saattaa vaihdella tuolla välillä ihan perä perää tehdyillä pingeillä. Joka tapauksessa harvoin alle 0,4 sekunnin.

Tähän saakka tuo viive on aiheuttanut mm. seuraavaa:
CW:n lähettäminen ei onnistu vaan siinä vaiheessa kun softan lähettämät merkit saavuttavat radion niin niistä muodostuu 80% lähetyksestä täysin ymmärtämättömiä merkkejä (softa kyllä laittaa jokaisen merkin radiolle kahdesti ja tarkistaa että ovat menneet perille, mutta radion ja softan välinen kommunikaatio ei oikein pelaa)
Radion kontrolli on hidas, näkyy esim. niin että PTT:n aktivointi kestää tuon viiveen verran ja usein taajuuden siirto kestää iäisyyksiä...siinä ei juuri kontestissa plokkailla jos 100Hz siirto kestää 30 sekuntia

Softassa on aktiivinen seuranta montako % ohjauspaketeista menee perille ja tyypillisesti se pyörii luvuissa 78...84%. Siis noin 20% paketeista tippuu ja aiheuttaa nuo em. murheet.

Nyt fonessa kun valvoin läpi yön niin hämmästys oli suuri. Yön hiljaisina tunteina tuo luku hivuttautui 100%:ksi tuntikaupalla ja radion käyttö oli yhtä nopeaa kuin olisi ollut sen vieressä. CW oli täysin ok (oli pakko kokeilla kesken kontestin, kun ei sitä pileuppiakaan ollut), samoin taajuus siirtyi mukana kuin unelma nopeallakin tahdilla.

Pingin mukaan kuitenkin edelleen liikuttiin 450ms luokkaa olevassa viiveessä. Siis mistä tämä johtuu, kertokaapa viisaammat?

Normaaliolosuhteiden paikkaamiseksi ei liene muuta vaihtoehtoa kuin viedä ohjaussofta radion vieressä olevalle PC:lle ja käyttää sitä sitten netin yli. Radio on siis Ten-Tec Omni VII joka on nyt suoraan ADSL-purkin takana; PC on ainoastaan audion liikkuttamiseen molempiin suuntiin Skypellä, juurikin tuon pakettipulan takia (pätkii liikaa tuoda sitä RIP/TRIP-moodissa).

73, Esa
BY4/OH7WV




More information about the CCF mailing list