[CCF] VFO-nuppi HRD:ssä ja USB:t

Jari Jokiniemi oh3bu at luukku.com
Thu Apr 28 10:40:05 PDT 2011


Nyt tarttis osaajaa HamRadio Deluxesta ja erilaisista ohjaimista, joilla simuloidaan VFO-nuppia.

Laiteympäristö: Windows 7 kotiversio, HamRadio Deluxe, Profilic-merkkinen RS-232-USB-sovitin (yes, Class Ohlssonin tunnettua laatua), Yaesu FT-1000MP Mark V Field sekä vfo-nuppina Contour Shuttle Express. Piuhat ehkä vähän pitkänpuoleiset 3 m.

Olen kokeillut erilaisia asetuksia vfo-nupin vasemman ja oikean suunnan käsittelyyn. Käytännössä toimivimmaksi on osoittautunut (=vähiten huonoksi), että HRD:ssä jätän sadat hertsit valintaan ja nuppi oikealle = kursori ylös max speed ja nuppi vasemmalle = kursori alas max speed. Nytpä vaan sitten kuitenkin paljastui muutama ikävä feature. Ensinnäkin Shuttle Expressissä on kovin pitkä klikkausten väli per kierros, eli aikamoisen hitaasti taajuus silti vaihtuu. Vaan ei se mitään: Yeasu+tietsikka ei kummiskaan pysy perässä. Eli väistämättä, jos kovin paljon pyörittää, niin koko HRD jumittaa niin, että se ei enää lainkaan kommunikoi radion kanssa eikä kyllä hiiren ja näppäimistönkään kanssa. Vain koneen buutti auttaa, ja silloinkin pitää olla radio sammutettuna.

No tässäpä harjoituksessa paljastui asia, jota en ollut aiemmin huomannutkaan. Samalla tapaa se HRD ja raario-tietsikka menee jumiin, jos vaihtaa taajuutta kovin ahkeraan hiirellä palkista raahaamalla tahi sitten nuolinäppäimillä. Sitäpä en nyt ole testannut, että paraneeko tilanne, jos Shuttle Expressin ajurit ja nupin poistaa kokonansa. Aiemmin en kuitenkaan ollut moista probleemia huomannut. 

Minusta tämä voisi viitata vähän siihen suuntaan, että tuo pingopongo-RS232-USB-sovitin olisi mennyt jumiin. Sen käyntiin saatto nyt ylipäänsä oli aika tuskaista alunperinkin, mikä on presiis syy epäilyyni. Koneessa siis ei ole RS232-porttia, jota käyttää muuten suoraan.

Vaihtoehtoja tunnistan tässä useita: 1) uusi RS232-USB-sovitin mallia parempi-kun-ping-pong, 2) RS232 lisäkortilla, 3) heittää koko zydeemillä vesilintua (mitä pahaa se vesilintu muka on kenellekään tehnyt, kun sitä pitää aina heitellä kaikenlaisilla esineillä).

Oliskos kellään tarjota kokemuksia, ideoita tai vertaistukea?

-Jari, OH3BU


http://www.kolumbus.fi/oh3bu/

....................................................................
Luukku Plus -paketilla pääset eroon tila- ja turvallisuusongelmista.
Hanki Luukku Plus ja helpotat elämääsi. http://www.mtv3.fi/luukku


More information about the CCF mailing list