[CCF] N1MM softasta

Jari Jokiniemi oh3bu at luukku.com
Fri Mar 25 22:16:54 PDT 2011


Joo. Ei.

Radioiden asetusten pitää lokisoftassa toimia seuraavasti: Käynnistetään ohjelma. Sitten valitaan portti ja radion tyyppi. Painetaan enter. Kaikki toimii. Näin siis toimii EI5DI:n SD. Tuossa oli kaikki stepit.

Tätäkin voisi tietysti vielä vähän parantaa, niin että ei tarvitsisi edes tietää porttia tai osata etsiä sitä Windowsin syövereistä. Näissä kiinalaisissa USB-RS232-adaptereissa kun on välillä omat ongelmansa. (Minähän ihmeen takia radioamatöörit ovat tässäkin niin mahdottoman vanhanaikaisia, että vielä käytetään RS232:ia, vaikka vaikka kuinka pitkään on ollut parempiakin vaihtoehtoja. Enkä tarkoita pelkästään USB:tä.) Niin tosiaan, esimerkiksi HamradioDeluxe osaa kanssa kaiken aivan fb peräti automaagisesti, mutta saa niitä asetuksia käsinkin antaa, jos välttämättä haluaa, edelleen toimii fb. 

Vaan enpä osaa laittaa N1MM:ää pelittämään Yaesun kanssa. Porttiasetukset ovat vahvoilla silmälaseilla tavaten samat kun SD:ssä. 64-bittinen Windows7. Joo, ohjeiden mukainen portio-homma tehty. Positiivisena piirteenä mainittakoon, että koko softa ei sentään mene jumiin, kuten aiemmin, vaan manuaalimoodissa voi kyllä käyttää ilman radioliitäntää. 

Porukat koodaa tukka putkella toinen toistaan hienompia fiitsereitä, joilla epäilemättä on huomattavaa arvoa huippuoperaattoreille, jotka osaavat unissaan kolmannekin radion. Mutta ihan perusasiat mättää. 

Vika tietysti on alletulostuneessa, jonka kärsivällisyys ei vaan riitä kaikenmaailman säätöihin. Mutta kyllä tässä vaiheessa on parasta myöntää, että kyllästyttää. Hyvää kilpailuonnea paremmin perehtyneille!

-Jari, OH3BU

http://www.kolumbus.fi/oh3bu/

....................................................................
Luukku Plus -paketilla pääset eroon tila- ja turvallisuusongelmista.
Hanki Luukku Plus ja helpotat elämääsi. http://www.mtv3.fi/luukku


More information about the CCF mailing list