[CCF] Vi behöver din hjälp i höstens SAC

timo.korhonen at elisanet.fi timo.korhonen at elisanet.fi
Sun Sep 11 05:00:14 PDT 2011


Hej,


Som du kanske har märkt så håller vi på och samlar ihop en stor grupp radioamatörer från Finland till höstens SAC-tävlingar. Under de senaste åren har Sverige härskat över tävlingarna , men nu skulle det vara på tiden att få SAC-spiran tillbaka till Finland. Detta uppnår vi inte enbart med några stationer på toppnivå – till det här behöver vi ett brett deltagande. 

Tills idag har redan 170 amatörer på fastlandet i Finland anmält att de deltar i cw-delen, i ssb-delen eller i båda delarna.  Långt över 200 tävlingsprestationer är klara. Det här är fint, men vi tror inte att det räcker till att få omkull Sverige.
Nu behöver vi en ännu större aktivitet. Förutom de vanliga SAC-klasserna och priserna ordnas i år en mera lekfull luftvev 2011-tävling. I den finns i 8 serier, cw och ssb skilt, 16 tilläggspriser. Närmare information finns på nätet www.sral.fi/sac2011. Också CCF delar ut sina egna aktivitetspriser, information finns på samma ställe.
 
Förutom att få i radioamatörtävlingen en plakett, en pokal eller ett diplom på väggen, kommer detta år att bland alla deltagare på fastlandet i Finland som sänder in sina loggar i singel operator klassen att utlottas ett pris i form av en amatörradiostation. Priset är en Kenwood TS-590 HF + 6 m transceiver. Radion har ypperliga egenskaper och lämpar sig också för digimode eller remote-användning.
Genom att ha 300 qso (tillsammans på cw och ssb) får du en lott, har du 600 qso eller mera får du ytterligare en lott.

Det är inte bara priserna som lockar utan också glädjen att deltaga i tävlingen. Samtidigt höjer du deltagarantalet i Finland och gör det möjligt för stationerna utanför Skandinavien att få flera kontakter.
På det här sättet växer intresset och värdesättningen av SAC-tävlingen på andra platser och gör tävlingen trevligare för deltagarna utanför Skandinavien.
 
Vi hoppas att du kan komma med i vår grupp och ge ditt strå till stacken för att utveckla tävlingen och Finlands image.
 
Om du vill anmäla att du deltar i tävlingen, så svara på detta meddelande och nämn gärna också om du deltar i cw-klassen, ssb-klassen eller i båda. Om du vill deltaga i luftvevstävlingen nämn också att du deltar i denna klass.  Själva tävlingen följer SAC:s  officiella regler och loggarna uppgörs enligt anvisningar. Om du har svårigheter att skriva en logg i elektronisk form kan du också deltaga med en logg på papper. En grupp amatörer skriver in uppgifterna från din papperslogg i elektronisk form och vidarebefordrar loggen till arrangörerna. Om detta finns information i september numret av RA-tidningen.

Hälsningar 

Timo, OG9X, SRAL:s HF-tävlingsledare, medlem i luftvevskommittén


-- 





-- 




More information about the CCF mailing list