[CCF] Kotimaan kisat ja uudet kisailijat

Tomi Ylinen tomi.ylinen at luukku.com
Thu Aug 16 22:36:02 PDT 2012


Terve
Päästään lempilajiini, houkuttelemaan porukkaa kotimaankisoihin. Fin-ham listalaisille tiedoksi että keskustelu on lähtenyt CQ:n tuloksista liikkeelle...

Nyt on tosiaan pilkkumaksimin aika vaikka se heikolta vaikuttaakin. Kuitenkin kotimaan kisojen bandit on olleet auki, sekä 80 että 40, jo vuoden verran. Pari vuotta lisää hyvää lie odotettavissa.

Edellisessä maksimissa pärjäsin mukavasti, varsinkin Nurmosta workkiessani. Ajoin sadalla watilla ja inv V 80&40 samassa koksissa, korkeus 11 m. Lisäksi tein retkioperaatioita, jolloin nakkasin samanlaisen antennin puuhun.

Kelin ollessa tällainen biimistä ei ole juuri hyötyä kuin ehkä reuna-alueilla. Kun kaikki tulevat kovaa, ei pienillä signaalieroilla ole merkitystä. Pointti on, että millä vaan asemalla voi lähteä mukaan, ja jopa pärjätä.

Siksi toivon, että otetaan porukalla ensi vuoden projektiksi lähteä mukaan OH-kemuihin. Tosissaan tai ei, mutta huviksi aina.

Bandikaistat SSB:llä ovat laajentuneet, joten tilaa on. Muutenkin viime vuosina ison tehon ajajat, ne monen sieluun aikanaan trauman jättäneet "krokotiilit", ovat olleet harvassa.

Erityisesti toivon QRP, /P ja /M -luokkien nousua. Ritsasignaalilla tehdyistä kusoista saavat tyydytystä molemmat osapuolet, joskin tuskanhien eritys lienee suurempaa sen isomman aseman operaattorin kainaloista.

Tällaisia piirteli Tomi OH6EI, epävirallinen OH-kisojen äänitorvi

PS: Joulukisan extra-luokan, Sisäpiiri, hölskyvä palkinto jäi jakamatta osallistujien puutteessa. Ensi jouluna se on taas tyrkyllä. Sisäpiiri tarkoitaaa workkimista normaaliin huonetilaan rakennetulla sisäantennilla. Laittakaapa mietintämyssyyn.




More information about the CCF mailing list