[CCF] Fwd: Assisted vs non-Assisted

Jari Jokiniemi oh3bu at luukku.com
Sat Apr 9 13:37:05 EDT 2016


Sen verran rehellinen pitää yrittää olla ainakin itselleen jos ei välttämättä muille, että todennäköisesti en. Sillä yleensähän meillä on joku agenda, jota pyrimme ajamaan, ja siinä saavat tosiasiat lähes aina huutia. Sitä paitsi ihmismieli on rakennettu niin, että havainnoista poimimme helpoiten mieleemme ne, jotka tukevat jo olemassa olevia näkemyksiämme. 

Aiemmassa pikku tarinassa oli pieniä viitteitä siihen pohdinnan tasoon, että pitäisikö ylipäänsä mielipiteiden ratkaista. Ja jos pitää, niin missä vaiheessa ja kenen mielipiteen. Sama asia vähän toisin käännettynä on, että ovatko kaikki mielipiteet aidosti yhtä arvokkaita. Jos ovat, niin miksi niin. Onko se lukumäärä vai laatu vai mikä, jonka pitäisi ratkaista. Kenties mielipiteen noudattamisesta aiheutuvat seuraukset voisivat olla jonkinlaisen analyysin arvoisia. 

Tässä nimenomaisessa erikoiskysymyksessä ehdottaisin pohdittavaksi sellaista ei-aivan-itsenstäänselvää asiaa, että miksi on olemassa erilaisia kilpailuluokkia. Siihen kysymykseen kun löytää vastauksen, niin kirkastuu assisted-asiankin ydin. 

-Jari

Kim Östman kirjoitti 09.04.2016 kello 18:14:
> Siksi en nyt maltakaan olla kysymättä: Kyseenalaistaisitko tämän
> CQWW-tutkimuksen samalla tarmolla, jos tulokset olisivatkin osoittaneet
> unassisted-luokan lakkauttajien olevan selkeässä enemmistössä? :)


More information about the CCF mailing list