[OZ-CONTEST] ARRLDX CW OZ5W

skris skris at mail.dk
Wed Mar 1 15:19:08 EST 2023


  
 

ARRL DX CW 2023 OZ5W 

  

Så har der igen været aktivitet på contest-stationen OZ5W beliggende på OZ1RH Palles ejendom i St. Merløse. Setup kan ses på QRZ.COM. Denne gang gjaldt det ”amerikaner-testen” med det officielle navn ARRL DX. Meget simpelt regelsæt, du skal bare køre alle de US stater og canadiske provinser du kan på 10-15-20-40-80-160m. Hver kontakt giver 3 point uanset bånd, multipliere gives på hvert bånd, så det er bare med at få noget i loggen. 

  

Vi var en lille flok operatører bestående af OZ1ETA, OZ1ISY, OZ1JUX og SM5SIC der mødtes fredag eftermiddag, for at gøre klar til contesten. Stormen Otto var allerede mødt ind og den havde sørget for at vores 160m GP nu stod i en vinkel på ca 30 grader fra jorden – altså næsten væltet…. Der var et dyr der havde gnavet den ene bardun over, det er den slags udfordringer man har ude på prærien... Det tog 3 mand at hive den 27 meter høje antenne op igen og forankre den midlertidigt, inden mørket faldt på. 

  

Så var vi klar til planmøde. Det foregik på Zoom, da OZ1AXG skulle deltage som operatør via remote. Den overordnede målsætning var at slå OZ rekorden for Multi-2 stationer, sat i 2015 af kollegaerne på OZ5E i Stjær. Der blev lavet vagt-plan for de første 24 timer. 3 timer i stolen og 3 timers hvile og så forfra igen. Det er vilkårene når vi ikke er flere deltagere. Heldigvis havde OZ2I lovet at støde til lørdag aften. Palle stod for aftensmaden, han havde lavet fryse-pizzaer, helt fra bunden. Det får han nok ikke lov til en anden gang...De var lige til den tørre side… men rødvinen var helt perfekt!! 

  

Ind og sove og så i gang på 160m og 80m kl 0000 UTC. Der blev kaldt CQ 2 minutter på 160m, så blev SWR sky højt. Så det blev til 3 QSOer den nat. For satan da, der var ikke noget at gøre ved det før det blev lyst. Skifte til 40m og det kørte fortrinligt, selvom der kun var en dipol til rådighed, da 40m beamen var strandet med siden til USA. Det vidste vi godt på forhånd, men vi mente ikke at der skulle nogen op og kigge på den før Otte var smuttet….. 

  

Daggry kom og fejlfindingen på 160m blev iværksat. Tilpasningsboks OK. Stik ved antennen OK. Coax mellem antenne og station IKKE OK!! Den gamle sporhund Palle fik hurtigt snuset sig frem til fejlen. En UNUN viste sig at være synderen. Både han og hun stik (PL-259) var brændt og lignede enden af en Havanna-cigar. Det blev fixet på værkstedet og så var vi klar igen til den kommende nat. 

  

OZ5BD ankom med en lift og gik i gang med 40m beamen. Blæsten var ikke helt løjet af, men det generede ham tilsyneladende ikke. Selvom teleskop masten var kørt i bund, var det ikke en opgave for folk med hang til søsyge. Rotoren blev konstateret død, så beamen blev løsnet i beslaget og drejet mod 305 grader – det forjættede land. Så var vi også klar her. 

  

Efter en stille formiddag, kom der mildt sagt gang i de høje bånd. Ikke overraskende var der forhold på 15m, det har der været i de seneste tester. Men 10 meter!!! Hold da op!!! Her åbnede himlen sig og så kom der bare amerikanere i rå mængder. Og de blev ved med at komme!!! Hvem skulle have troet at 10 meter blev det bånd vi kørte flest QSOer på? Efter 3 timers RUN var Nils Bo klar til en pause, skulle jeg lige hilse at sige… 

  

Aftensmaden stod på Contest-Flæskestegs-Burgere made by Nils Bo. Uha det var godt. En god rødvin fuldendte dette pragtfulde måltid. OZ2I var ankommet og det var en god forstærkning til nattens skifteholds-arbejdere. Der blev fyldt godt op i 40 meter loggen og 160m GP’en var tilbage på banen. Trods den tynde bemanding, blev der holdt liv i begge stationer hele natten og da morgenlyset brød frem kunne vi konstatere at målsætningen bestemt var inden for rækkevidde. 

  

En meget sløv søndag formiddag blev overstået og så meldte 20 meter sig klar. Kort tid efter åbnede 15 meter. Og sandelig om 10 meter ikke havde besluttet sig for at velsigne os med endnu en omgang. Ja tak, sagde vi bare!! Og så kører det bare igen for fuld hammer hele eftermiddagen indtil spisetid. Nu stod den på Svensk/Finsk Contest-Pølsesuppe, lavet af Gøran. Det smager himmelsk, måske man bare skulle finde et andet navn til det?? 

  

OZ1AXG passede 10 og 15 meter mens vi spiste. Den sidste QSO på 10m blev logget kl 1918 UTC! Så stod QSO-tælleren på 1008 QSOer!!! Hold nu op, det oplever man ikke hver dag – måske aldrig. 15meter holdt stand indtil 2042 UTC og så sørgede 20 og 40 meter for underholdningen indtil OZ2I lukkede og slukkede kl 2359 UTC. Champagnen og de høje glas blev fundet frem og sørme om Palle ikke havde sørget for kransekage. Der var sandelig også noget at fejre. Næsten 4000 QSOer og over 3 mill. point, det er 100% godkendt. Rekorden var i hus! 

  

Band                   QSO                    States 

1,8                       61                        20 

3,5                       461                      44 

7                           675                      53 

14                        736                      57 

21                        834                      57 

28                        1008                    59 

Total                   3775                    290 

Claimed score 3.283.380 

  

Du kan også være med til at køre noget seriøs radio. Alle er velkomne til at deltage i de tester der afvikles fra OZ5W. Kontakt Palle OZ1RH, så samler vi et hold til den næste fede contest! 

  

73 de OZ1ISY Søren 

  

  

  

   


More information about the OZ-Contest mailing list