[CCF] Taajuusjako

jari.jokiniemi at nokia.com jari.jokiniemi at nokia.com
Wed Mar 24 11:14:32 EST 2004Haluan nyt lausua mielipiteeni yhteen aivan liian usein esiintyvän väitteeseen, että taajuusallokointi olisi jotenkin muka sovittu:
1) Monet meistä, minä mukaanlukien, eivät olleet edes elossa, kun taajuuksista niin sanotusti sovittiin.
2) Ainakaan minä en ole antanut kenellekään valtakirjaa sopia asiasta puolestani jossain IARU:ssa. Tietääkseni juuri kukaan muukaan ei ole. Valtakirja on annettu, tai oikeastaan oletettu annetuksi, valtion hallitukselle, jota edustaa telehallintoviranomainen. 
3) En tietääkseni ole millään muotoa myöskään jälkeenpäin mihinkään sellaiseen IARU:n sopimukseen liittynyt.
4) Harvat ikuiseksi tarkoitetutkaan sopimukset sitä tosiasiallisesti ovat. 
5) IARU:n taajuussuositus on juuri se, mikä nimestäkin ilmi käy: isonpuoleisen kerhon antama suositus. Se ei missään tapauksessa ole sopimus ja vielä vähemmän se on määräys.

Noin periaatteelliselta kannalta minua jonkin verran jurppii kaikensorttiset yritykset yrittää pakottaa toisia ihmisiä samaan muottiin ilman minkäänlaista yhteiskuntasopimusta sen muotin takana. Tämä ei tarkoita laitonta tilaa ja anarkiaa, hallittu järjestyksenpitohan on historian valossa osoittautunut hyödylliseksi tavaksi järjestää yhteiskunta. Vaan tämä tarkoittaa sen järjestyksenpidon kontrollia. Tässä nimenomaisessa tapauksessa erityiskontrollia tarvitsevat laittomat poliisivallan ottajat. 

Suositus ei tietenkään ole huono noudatettavaksi pelkästään sillä perusteella, että suosituksen antajalla ei tosiasiallisesti ole mitään legitimiteettiä asian suhteen. 

Ongelma on siinä, että olemassa oleva suositus on ajastaan kymmeniä vuosia jäljessä ja johtuen vanhoihin poteroihin kaivautumisesta, se suositus ei kaikella todennäköisyydellä tule koskaan ajan myötä elämäänkään. Niin että se voisi ansaita legitimiteettinsä hyvyydellään. Siksi on parempi romuttaa suositus kokonaan. 

-Jari, OH3BU


> -----Original Message-----
> From: ccf-bounces at contesting.com [mailto:ccf-bounces at contesting.com]On
> Behalf Of ext Jouko M. Häyrynen
> 
> Minulle ainakin ITU/IARU:n band plan ;
> http://www.iaru.org/bandplans.html
> http://www.iaru.org/Chapter-5.1.pdf
> 
> on se, jota tulisi radioamatöörien ensisijaisesti noudattaa, koska
> taajusallokointi modeittain on kansainvälisesti sovittu.More information about the CCF mailing list