[CCF] Hyvä headsetti?

Jari Jokiniemi oh3bu at luukku.com
Mon Nov 1 10:36:53 PDT 2010


Heilin luurit ovat mielestäni täyttä roskaa. Ottaen huomioon luuriensa kelvottoman laadun, on mielestäni hämmentävää, että kyseinen firma on ylipäänsä olemassa. Kelvottomalla laadulla tarkoitan yhdistelmää, jossa samanaikaisesti melunvaimennus on surkea, mutta vastaavasti luurit ovat myös epämukavat. Edellä sanottu pätee Heilin Quiet Phoneen, joita en omista, vaan olen ainoastaan kokeillut. Heilin Proset 4:t edelleen omistan, kun eihän niistä saa mitään myydessäkään. Proset 4:t ovat sentään kohtuullisen mukavat, vaikkei niissä mitään melunvaimennusta olekaan, mutta muuten ovat sekundalaatua. Nimimerkillä Kylläpä Vaan Voi Johtokin Mennä Helposti Rikki. No, onhan hyvä olla varaluuritkin. Nähdäkseni Heilin menestys perustuu mikrofoneihinsa, jotka ovat radioamatöörikäyttöön ihan jees. 

Mukavuusmielessä en ole löytänyt parempaa ratkaisua kuin Bose Quiet Comfort yhdistettynä Heilin mikrofonikapseliin pyykkipoika+muoviputki-tyyppisellä virityksellä. Pesee kirkkaasti kaikki yli 20 muuta kokeilemaani ratkaisua, kun mukavuuden yhdeksi elementiksi otetaan melunvaimennus. Jos ei oteta, niin sitten pelikenttän on toisenlainen. (Paristojenvaihto ottaa ajoittain päähän. Paristohan nimittäin loppuu Murphyn lain mukaan juuri pahimpaan aikaan.)

Edeltävä ratkaisuni oli Bayerdynamics DT-880 ja samainen pyykkipoika-jne-viritys. Erittäin mukavat, mutta ei lainkaan melunvaimennusta. 

Kun sitten lähdetään hakemaan optimia melunvaimennuksen ja käyttömukavuuden välillä, olen nyttemmin päätynyt vastamelutekniikkaa soveltaviin Sennheiser HMEC300 -lentäjäluureihin. Mikrofoni vaatii omat sähköt (elektreetti), ja häiriösuojauksessa on linukkatehoilla oma tekemisensä, ainakin kun käytetään muuntajaa eikä paristoja tai akkuja (single point ground, erotusmuuntaja ja konkkia). Ne ovat siedettävän mukavat, varsinkin ottaen huomioon oleellisen luonteensa kuulosuojaimina, ja melunvaimennus on ensiluokkainen (about sama pelkillä HMEC -luureilla kun Bose+muusikon korvatulpat). HMEC 400 -sarja tarjoaa kokemuksen mukaan aavistuksen lisää mukavuutta (pehmeämmät pehmikkeet). Rahaa menee reilusti enemmän.

Tätä nyt ei kysytty, mutta jos sietää pöytämikrofoneja, niin kokeilemisen arvoinen low cost -optio voisi olla sellainenkin hassunhauska yhdistelmä kuin esimerkiksi vastamelukuulokkeet mallia nappi, kuten Philips SBC HN060, ja joku pöytämikrofoni. Melunvaimennus dB/euro -suhteella mitaten on hämmentävän hyvä (melkein Bosen tasoa, mutta ei maksa kuin kymppejä). Mukavuus on, no, mitä nyt nappiluureilta odottaa. Ei paha, joskaan ei hyväkään. Ehkä matkamiehelle. Minä olen siis kokeillut näitä luureja vain käsimikrofonin kanssa. 

-Jari, OH3BU

Kim Östman kirjoitti 01.11.2010 kello 17:11:
> Moro,
> 
> Korvalehdykät taas CQWW:stä kovin kipeytyneenä 
> kyselen, onko kenelläkään kokemusta erityisen 
> hyvistä headseteistä? Käyttämäni Heilin Quiet Phonet 
> on oikein hyvät, mutta kuulokeosat painavat ikävästi
> korvia. Väsymyksen lisääntyessä se alkaa tuntua.
> 
> Bosen noise cancelling -kuulokkeiden tiedän olevan
> hyvät CW-käyttöön; niiden kuulokekuppi menee korvan 
> ympärille eikä siten paina korvaa. Löytyykö fonekäyttöön 
> mukavia mikrofonillisia headsettejä? Millaisia 
> kokemuksia väellä on eri headseteistä?
> 
> 73
> Kim OH6KZP
> 
> 
> _______________________________________________
> CCF mailing list
> CCF at contesting.com
> http://lists.contesting.com/mailman/listinfo/ccf
http://www.kolumbus.fi/oh3bu/

....................................................................
Luukku Plus -paketilla pääset eroon tila- ja turvallisuusongelmista.
Hanki Luukku Plus ja helpotat elämääsi. http://www.mtv3.fi/luukku


More information about the CCF mailing list