[CCF] SAC SSB OH2U (OH6UM) SO20 HP

Luoma-aho Pasi Pasi.Luoma-aho at digia.com
Tue Oct 12 02:53:36 PDT 2010


Vaikka SOAB-luokkaan ei ollut tällä kertaa eväitä, hampaankolossa kaiversi edelleen v.2007 turbon leimahdukseen päättynyt kisa SAC SSB SO20m -luokassa. Lopulta avautui kuin avautuikin mahdollisuus revanssiin. Vanhassa vara parempi, joten vanha tavoite 3v takaa kaivettiin esiin naftaliinista: 20m valtikan nappaaminen, panostaen erityisesti päivän, alkuillan ja aamun ajokeleihin.

Nyt ensimmäiset kierrokset sujuivat kuljettajan pallilta katsoen jopa paremmin kuin 3v aiemmin, ja maaliin saakka päästiin ongelmitta. Tankkauskin oli ilmeisen onnistunut, sillä varikkokäynneiltä säästyttiin tyystin, lukuunottamatta muutamaa pikaista mutta pakollista teknistä yöajovalojen tarkistusta. 

Yöajokeli ei odotetustikaan päätä huimannut, mutta mukana koetettiin roikkua. Roikkumisen palkkioksi länsipuolen katsomosta löytyikin yllättäen muutamia katsojia aina aivan pikkutunneille saakka. Yllättävän monet heistä vaikuttivat seuranneen vain allekirjoittaneen ajoa, mikä hieman hämmensi. Eivätkö he muka nähneet radalla muita?

Aamuajo puolestaan käynnistyi odotettua nihkeämmin. Missä katsojat? Lieneekö pitkä valvominen vaatinut veronsa? Ehkä syyt olivat kuitenkin toisaalla, sillä olivathan aamuvuoron katsojat kuitenkin käytännössä eri vuoroa. Itäpuolen katsomoista kuului kyllä jo yllättävänkin aikaisin pientä pulinaa, mutta valitettavasti SAC ei heitä kiinnostanut. Aamuauringon myötä alkoivat itäpuolen katsomot pikkuhiljaa täyttyä. Käväisipä kuljettajalla jo mielessä ajatus, olisivatko "rytylle kaikkoamisesta" epäillyt katsojat sittenkin palaamassa myös SSB-katsomoihin? Aamuvuoron sitoutuminen paluuseen osoittautui kuitenkin hieman kyseenalaiseksi. He kun selvästi poistuivat katsomoista sankoin joukoin siksi ajaksi, jolloin heidän kotiradallaan ajettiin kilpaileva ajo, jossa paluuta maineeseen kuuleman mukaan yritti jälleen ainakin yksi suutari.


Tätä kirjoitettaessa ei ole tietoa, miten jo 3v sitten asetetun tavoitteen lopulta nyt näyttäisi käyneen. Älyttömän kivaa oli taas joka tapauksessa! Kertoimia ropisi laariin melkein kuin telkkarimainoksessa senttejä. Ainakin yksi kerroin tosin ennen pitkää häipynee, kun maatunnukset päivitetään tarkistuslaskennoissa ajan tasalle (R2 vs. UA2). 20m ajokelit ja katsojamäärät olivat oikeastaan kaiken kaikkiaan vähän kummalliset. Tavanomaisia tuskatunteja oli riittämiin, ja toisaalta kuitenkin kaukokatsojien määrä oli jopa odottamattoman suuri. Kisan puolivälissä tilanne oli hetken jo tasan 50-50.


Suurkiitokset jälleen Juhalle OH7JT, jota ilman olisin jäänyt lähtöruutuun. Kiitokset myös Pekalle OH2HE mureasta yöpalasta.


73 de Pasi OH6UM


Contest     : SAC Scandinavian Activity Contest
Callsign    : OH2U
Mode      : PHONE
Category    : Single Operator (SO)
Overlay     : ---
Band(s)     : Single band (SB) 20 m
Class      : High Power (HP)
Zone/State/... : 
Locator     : KP20NF
Operating time : 21h04

Operator    : OH6UM


 BAND  QSO DUP MLTS POINTS  AVG 
-----------------------------------
  80   0  0  0    0 0.00 
  40   0  0  0    0 0.00 
  20 1433 23  91  3481 2.43 
  15   0  0  0    0 0.00 
  10   0  0  0    0 0.00 
-----------------------------------
TOTAL 1433 23  91  3481 2.43 
===================================
    TOTAL SCORE : 316 771

Dupes are not included in QSO counts neither avg calculations


More information about the CCF mailing list